De Zelfpers

Lieve mensen,

In alle krantenartikelen en op de radio heb ik dit jaar steeds geroepen dat er geen vervolg zou komen op mijn boek Ontploffingsgevaar. Hoe anders alles kan lopen heeft het jaar 2020 reeds bewezen. Je weet nooit wat de toekomst je zal brengen.

Dat is ook dat reden dat er een tijdje radiostilte is geweest van mijn kant. Dit hele coronagebeuren was voor mij het laatste zetje om in september een punt achter mijn prachtige bedrijf CosyFood te zetten. Het was een feestje om de mooie taarten, lunches en alles erom heen voor mijn klanten te mogen maken. Helaas werden de taarten door corona kleiner en nog minder lucratief. Soms is het zelfs beter om met leuke dingen te stoppen.

Maar het jaar heeft ook zeker goede dingen gebracht! In oktober ben ik in de weekenden in de Donutfabriek hier in de buurt gaan werken. Tot hilariteit van sommige mensen, maar ik moet zeggen dat het zo gek nog niet is. Ik kan het niet leuk noemen, want acht uur achter elkaar donuts in dozen stoppen word je uiteindelijk echt wel zat. Maar je hebt ook tijd genoeg om je gedachten te laten dwalen en na te denken.

Samantha, mij minst favoriete persoon in Ontploffingsgevaar, begon zich ook daar steeds meer aan me op te dringen. Wat een kreng is het toch... Ze was duidelijk nog niet klaar met me en ze is er meer dan klaar voor om nog een keer in de spotlights te staan. De inleiding en de eerste twee hoofdstukken stonden al op papier. Daarna liep ik een beetje vast. Maar vorige week stond ik bijna te springen naast de productieband, want ineens wist ik hoe het boek verder zou gaan. Vol hernieuwde energie ging ik de donuts te lijf en thuis krabbelde ik snel op een blaadje welke verhaallijn zich in mijn hoofd had ontsponnen.

Dus... Jullie zijn nog niet van Samantha en van mij af. Nu ik mijn leven volledig om heb gegooid en mijn hoofd een stuk rustiger is, ga ik komende winter hard aan de slag met mijn volgende boek. De titel kan ik al verklappen: De Zelfpers. Als je weet wat een zelfpers is, weet je ook dat het weer een gruwelijk spannend boek gaat worden.

De komende drie dagen mag ik weer donuts inpakken. Ik vind het superleuk dat mijn nieuwe collega's ook enthousiast zijn over mijn schrijfpraktijken. Ze zijn een nieuwe inspiratiebron voor me. Iedere keer als ik de fabriek binnenkom, heb ik daadwerkelijk het gevoel een andere wereld in te stappen. Vol spannende verhalen en leuke, lieve, bijzondere mensen.

Ontploffingsgevaar is nog altijd te bestellen bij Uitgeverij BoekScout, mocht je op zoek zijn naar een leuk kerstcadeau ;-)

Ik wens jullie morgen een heerlijk avondje en alvast fijne feestdagen!

Liefs, Wendy


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De Zelfpers

Gekkenhuis

Fantastisch nieuws!

Deadline

Vol enthousiasme mishandel ik mijn toetsenbord

De Zelfpers