Nog een paar dagen...

Het voelt nog heel onwerkelijk, maar over een paar dagen wordt mijn eerste boek echt uitgegeven.

Mijn thriller Ontploffingsgevaar is vanaf 15 mei verkrijgbaar. Zo spannend!

Het was bijzonder om het hele traject een keer mee te maken. Eerst ontstond een globaal idee voor het boek. Maar om te schrijven had ik wel een rustig plekje voor mezelf nodig. Gelukkig was er op zolder nog een ieniemieniekamertje over, dat ik verbouwde tot kantoor. Ik hing twee grote prikborden op, die al snel volgeprikt waren met memopapiertjes. Daar ontstond het globale verhaal.

En dat verhaal liet zich gelukkig makkelijk schrijven. Lang leve de typecursus van dertig jaar geleden! En het grappige is, dat het verhaal een eigen leven leidde. Gedurende het schrijfproces kwamen er soms onverwachte wendingen uit mijn hysterische typegedrag, die ik van tevoren zelf niet aan zag komen. Het verhaal schreef zich letterlijk zelf. Eén van de vriendinnen die het verhaal mocht lezen toen het af was, dacht tijdens het lezen wel te weten hoe het afliep. Hoe grappig was het toen ze me onderweg naar de sportschool toebeet dat één van haar favoriete personen uit het boek onverwacht iets ergs was overkomen. Daar was ze het helemaal niet meer eens! Hilariteit alom.

Het manuscript lag al een tijdje in de kast. Het verhaal liet zich in één winter schrijven. Ik zette direct hoog in en mailde het manuscript naar één van de bekendste thrilleruitgeverijen in Nederland. En kreeg natuurlijk een afwijzing. Als je nog geen naam heb gemaakt, is de kans dat ze je eruit pikken nihil. Daarna durfde ik het niet meer op te sturen. Van een kennis kreeg ik het telefoonnummer van een regionale uitgever. Het duurde een jaar voor ik hem durfde te bellen. Hij nam niet op en ik kreeg zijn voicemail. Als hij na vijf minuten niet terug had gebeld, was dit boek er waarschijnlijk niet gekomen. Helaas gaf hij zelf geen boeken meer uit. Wel gaf hij me de tip om contact op te nemen met BoekScout.

Het was bijzonder toen iemand van deze uitgeverij me in februari enthousiast opbelde om te zeggen dat ze interesse hadden in mijn verhaal. De uitnodiging voor een auteursbijeenkomst volgde nog diezelfde dag. En een paar weken later stond ik in het gebouw van BoekScout in Soest. Ik ging met een contract naar huis. Wie had dat gedacht!

De communicatie met de meiden bij BoekScout verliep soepel. De tijd van de 'puntjes op de i' brak aan en ik heb het verhaal nog meerdere keren doorgelopen om op elke slak wat extra zout te leggen. De cover werd ontworpen en die vond ik direct prachtig. We waren ruim voor de deadline klaar en het boek kon naar de drukker.

Hoe bijzonder was het toen het allereerste exemplaar op zaterdag op de mat viel. En nu is de tijd bijna aangebroken dat mijn boek ook bij jullie op de mat kan vallen! Dat moment vind ik nog veel spannender dan het hele schrijfproces. Maar ik hoop dat jullie er veel leesplezier aan zullen beleven.

Bedankt voor jullie interesse! Er begint alweer inspiratie op te borrelen voor een nieuw verhaal, dus wie weet...


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

oh spannend Wendy, supergaaf !!! Ben heel benieuwd!!!
judith, op 12-05-20
Spannend!!
Ik ben heel benieuwd.
Wens je heel veel succes met de uitrol de komende dagen????
Jessica Velthuis, op 12-05-20
Ik kan niet wachten tot ik het boek in mijn handen heb, zo gaaf!
Marjon Roesthuis, op 12-05-20
Wauw Wendy, wat klinkt dit geweldig!! Ik ben dol op thrillers, dus ik kan niet wachten. Ik ga duimen, dit MOET een succes worden, kan niet anders!! Toi toi toi, liefs Mandy
Mandy, op 12-05-20


Gekkenhuis

Fantastisch nieuws!

Deadline

Vol enthousiasme mishandel ik mijn toetsenbord

De Zelfpers